StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

З'ясувалося, чому "короля поп музики" Кіркорова виключили із "чорного списку"

27 червня 2021, 18:35оновлено 27 червня 2021, 21:30
У Службі безпеки назвали головну причину, через яку рекомендували Мінкульту виключити артиста з чорного списку.
Філіп Кіркоров
Кіркорова прибрали з чорного списку / Instagram

Служба безпеки України просила виключити російського співака Філіпа Кіркорова зі списку людей, які загрожують національній безпеці України, у зв'язку з судовими прецедентами. Спецслужба потребує додаткової обробки його питання, повідомили в пресслужбі відомства 27 червня.

"У зв'язку з роз'ясненням Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) від 24 червня 2021 року, в якому зазначається наявність судових прецедентів із зазначених питань, Служба безпеки України потребує додаткової обробки даного питання", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, 22 червня Мінкульт на прохання СБУ вніс Філіпа Кіркорова до "чорного списку". Люди, які перебувають у ньому, не мають права перетинати кордон України.

відео дня

читайте такожВ СБУ пояснили, чому в Україну не пускають Кіркорова: той відповів

Пізніше в спецслужбі пояснили, що Кіркорова вирішили внести до "чорного списку", оскільки він незаконно в'їжджав до захопленого Росією Криму (використовував російські пункти пропуску) і давав пропагандистські концерти, під час яких висловлювався на підтримку незаконної анексії півострову. В СБУ додали, що співак називав Крим частиною РФ.

Кіркоров відреагував на те, що його внесло до "чорного списку" українське Міністерство. Артист назвав таке рішення дурістю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти